9.3.2024. 14:47
0
Bitcon dostigao historijski maksimum, probio magičnu granicu
FOTO: Ilustracija
Cijena bitcoina danas je nakratko probila granicu od 70.000 dolara, čime je postignut novi historijski maksimum, prenosi Reuters.

Današnje vrijednosti oborile su prethodni rekord koji je zabilježen u utorak.

Rekordan rezulatat pokazuje da bitcoin nikada neće nestati kao sredstvo plaćanja, izjavio je šef istraživanja kompanije Galaxy Digital Alex Torn.

On je naveo da je tokom 15 godina svog postojanja bitcoin doživio četiri velika pada vrijednosti za 75 i više posto, ali da je uvijek smogao snage da se vrati rastu, prenosi CNBC.

Direktorka istraživanja u provideru kriptopodataka Kaiko Clara Medali navela da novi rekordi predstavljaju "važnu psihološku prekretnicu" i dokazuju da su kriptovalute "izuzetno otporne" uprkos velikim poteškoćama.

(Erna H.) 

BITCOIN
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.