13.8.2024. 19:45
0
Sarajevski ćevap i zvanično zaštićen
Sarajevski ćevapi zvanično su zaštićeni kao autohtoni domaći proizvod nakon što je okončana procedura njihove zaštite, potvrdili su iz Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo je proceduru pokrenuo 2022. godine.

A prošle godine je gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine Benjamina Karić održala sa direktorom Agencije za sigurnost hrane BiH Džemilom Hajrićem, a sve kako bi se sarajevski ćevap brendirao kao autohtoni domaći proizvod, prenosi portal sarajevskasehara.com.

"Jako sam zadovoljna do sada poduzetim aktivnostima koje smo za našeg mandata pokrenuli. Grad je učinio i više što se od njega očekivalo. Ranije niko nije djelovao u tom pravcu", rekla je tada Karić.

Nakon što je procedura i zvanično završena Karić se oglasila na Facebooku.

"Sa radošću dijelim sa vama informaciju da je okončana procedura zaštite sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda. Proceduru je Grad Sarajevo pokrenuo još 2022. godine, a sada je u saradnji sa sarajevskim ćevabdžijama i Agencijom za sigurnost hrane BiH završena - navela je gradonačelnica Sarajeva.

Na kraju se zahvalila upravo direktoru Agencije za sigurnost hrane Džemilu Hajriću te sarajevskim ćevabdžijama koji su razumjeli i podržali ovu inicijativu, prenosi Indikator.

(Ajdin B.)

0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.