11.11.2015. 15:28
0
Snima se film o Draganu Piksiju Stojkoviću koji donosi neviđenu stranu legendarnog fudbalera
Branislav Trifunović, poznati glumac iz Srbije, ovih dana u saradnji sa režiserom Milošem Pušićem snima dokumentarni film o petoj Zvezdinoj zvezdi, fudbalskoj legendi Draganu Piksiju Stojkoviću, piše beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

– Snimili smo prvi dio filma koji se tiče njegovih početaka. Otišli smo u Niš, u njegov Radnički, i tamo razgovarali sa ljudima koji su ga otkrili i radili sa njim. Moja i želja Miloša Pušića, ali i Draganova je da snimimo jedan film koji je u slavu posljednjeg romantičara jugoslovenskog fudbala i jednog od najvećih fudbalera koje pamtimo – kaže Trifunović.

Najzanimljiviji detalj sa snimanja u Nišu po njemu je trenutak kada je Piksija vidio prvi trener.

– Ono što će biti jako zanimljivo u filmu je trenutak kada ga je jedan od njegovih trenera slučajno vidio na treningu i vidjevši samo jedan potez shvatio da će to biti veliki igrač – kaže glumac.

Film će, prema Trifunovićevim riječima, pričati jednu stranu o jednom fudbaleru koju do sada niko nije objavio.

– Probat ćemo da napravimo film koji će osvijetliti jednu stranu priče o Stojkoviću, sa puno zanimljivih stvari koje do sada niko nije objavljivao. Priča o jednom fudbaleru koji je vjerovatno mogao da bude u pet najvećih svih vremena.

Nakon prvog dijela i Piksijevih početaka, slijedi priča iz Japana i sa ljudima koji su cijenili ovu fudbalsku legendu.

– Snimili smo prvi dio, sada je na redu Japan i poznati veliki ljudi koji njega izuzetno cijene, kao što su Michel Platini, Franz Beckenbauer, Arsene Wenger i ostali koji će nam biti sagovornici i pričati o Piksiju – rekao je Trifunović.

On je dodao da će snimanje filma trajati do kraja sljedeće godine, i da će tek onda publika imati priliku da vidi život i djelo slavnog fudbalera.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.