1.3.2016. 8:12
0
Preminuo američki glumac George Kennedy
Američki glumac George Kennedy, poznat po ulogama u "Golom pištolju" preminuo je u nedjelju u 92. godini života, objavio je u ponedjeljak njegov unuk na facebooku.
Dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu 1968. u filmu "Hladnokrvni kažnjenik" Kennedy je preminuo u gradu Boiseu u Idahou.

 Unuk je kazao kako je Kennedy bio lošeg zdravlja nakon smrti supruge koja je preminula prije nešto više od godinu dana. Posljednjih mjesec dana proveo je u bolnici.

Rođen 1925. u New Yorku u obitelji koja se bavila show biznisom, prijavio se tijekom Drugog svjetskog rata u vojsku te je proveo u vojnoj službi 16 godina prije nego što je zbog ozljede promijenio profesiju i počeo se baviti glumom.

Pojavio se u nizu filmova i televizijskih serija. Uloga kojom se istaknuo bila je zatvorenika Draglinea u filmu "Hladnokrvni kažnjenik" čija je radnja smještena na američkom jugu 1948.

 Kennedy je među ostalim glumio i u filmovima "Earthquake" i "Airport" a igrao je i u popularnoj televizijskoj seriji "Dallas."
(Fena)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.