10.1.2017. 13:48
0
Propast filma „Passengers“ u kinima
Film „Passengers“ u kojem glavne uloge igraju Chris Pratt i Jennifer Lawrence, već je propao u kinima. Naime, film je do sada uspio zaraditi 126 miliona dolara širom svijeta, što nisu dobre vijesti.
Snimanje filma koštalo je 110 miliona dolara, ali nakon skupih promocija i reklama, do sada zarađeni novac filma nije dovoljan ni da se pokriju troškovi. Još jedan od problema filma je što nema dobre kritike ni kritičara, ni publike, pa je za očekivati da će ionako mala zarada filma u kinima narednih dana sve više da se smanjuje.

Jedna od najvećih zamjerki kako publike tako i kritičara je to što je film više jeziv neko romantičan. Chris Pratt u filmu glumi inžinjera Jim Preston-a, putnika na kolonizacijskom svemirkom brodu, koji putuje na planetu udaljenu 120 godina, ali se zbog kompjuterke greške probudi iz hibernacije 90 godina ranije. Međutim, kada Jim ugleda drugu putnicu koja je još uvijek u hibernaciji, on odluči da je probudi i da joj prešuti to.

The Daily Telegraph nazvao je film „jezivom odom manipulaciji“, dok  Vox tvrdi kako je ovo film u kojem se „zaborbljeni identifikuje sa tamničarem, pa čak se i zaljubi u njega“.

Ali nije „Passengers“ jedini film kojem ide loše u posljednje vijeme. Film za koji se očekivalo da će napraviti senzaciju „Assassin’s Creed“, u kojem glavnu ulogu igra Michael Fassbender, skoro je počeo da se prikazuje u kinima, ali ne prolazi najbolje ni kod kritičara ni kod publike.

Film je do sada uspio zaraditi samo 86 miliona, dok je budžet filma iznosio 125 miliona dolara, plus troškovi promocija i marketinga. Raiting filma trenutno iznosi 16 posto na Rotten Tomatoes.

Peter Bradshaw je za film napisao u The Guardian-u: „Kladim se da je igranje igrice mnogo zabavnije od gledanja filma.“

(Filmonizirani.net)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.