24.4.2019. 18:30
0
Tragičan kraj: Mama mi je davala novac za drogu, nisam se više imao gdje bosti
Srpski glumac Igor Pervić preminuo je u 52. godini u svom stanu u Beogradu u utorak ujutro nakon duge i teške bolesti, izvijestio je Kurir.

Pervić je glumio u filmovima Bure Baruta, Sivi Dom te serijama Vratit će se rode, Ranjenik i mnogima drugima.

Prvu ulogu dobio je sa samo sedam godina, a kad je imao 13, počeo je eksperimentisati s drogama.

"Podsvijest se uvijek na neki način pokaže u tim trenucima kada udahnete prokleto ljepilo. Nešto se dogodi da se osjećate potpuno zaštićeni od vanjskog svijeta, kao svoj na svome. U tom trenutku sam se ja tako osjećao i mislio sam da je to prava stvar. Ponovio sam poslije nekoliko dana", rekao je svojevremeno Pervić novinarima, prenosi Srbija danas.

Igorov prijatelj njegovoj je majci, balerini Lidiji Pilipenko, i očuhu Miši rekao što on radi.

"Tada mi je prijatelj bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13, 14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog prijatelja i čim je on izašao iz automobila, očuh mi je zalijepio takav šamar. Imao sam sreću što sam imao očuha koji je s tolikom ljubavi pristupao meni. Čovjek je bio kao da sam mu ja iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila. Te sam noći pobjegao od kuće", ispričao je.


Opisao je kako je za njegov prvi susret s drogom zaslužna djevojka u koju se zaljubio.

"Jedna djevojka, pokoj joj u duši, sada je mrtva... Bio sam strašno zaljubljen u nju. Imao sam nekih 17 godina i motor. To je tada bilo nevjerojatno, imati taj motor. Ja je stavim na motor i ona mi kaže: 'Hajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo za završiti.' Ja sam vidio da njoj nije dobro, ali tada nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me poslala na treći kat. Za nju sam bio spreman sve napraviti. Kad smo se našli na trećem katu, ona je poslagala sve rekvizite, a ja gledam što ona tamo 'krčka'. I ona meni stavi špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I naravno, da bih je očarao, onako mlad i glup kažem 'hajde'. Okrenuo sam glavu na drugu stranu i ona je to napravila. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovno... Nikad nisam uzimao na nos. U početku nam nije trebalo puno novca, ali kasnije...", rekao je.

Otkrio je da ga je majka pronalazila u svakakvim stanjima.

"Ispovraćanog, usranog... Dolazilo je do toga da me je stavljala u automobil i davala mi novac za drogu jer me više nije mogla gledati. Nisam više imao gdje se ubosti", rekao je.

Zbog prve ljubavi, književnice Jasmine Holbus, prijavio se na odvikavanje.

"Bio sam zavezan cijeli dan, a oko mene su bili depresivci i teški bolesnici. Tih 21 dan bilo je stvarno... Ali to je bio jedini pravi način da pokažem da mi je stalo, da imam volju i želju da se riješim ovisnosti. Jasmina me posjećivala dva puta dnevno i trudila se oko mene. Tad sam shvatio da je ona moja jedina slamka spasa", opisao je svojevremeno ovaj glumac.

"Bio sam strašno ljut i na sebe i na sve. Ona me hranila, nisam mogao ići sam u WC. Mogao sam jesti samo jogurt, a hranila me kašikom. Na rukama me nosila kod doktora", dodao je.

Ipak, prvo odvikavanje nije urodilo plodom pa se liječio i u Velikoj Britaniji.

"Otišao sam u London na detoksikaciju i za jedan dan pod anestezijom promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa osjetiti ako ponovno uzmem drogu", opisao je.



(Lejla Trle) 



0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.