21.6.2016. 22:40
0
Kalinić, Subašić i Perišić junaci Hrvatske: Hrvatska srušila veliku Španiju za prvo mjesto u grupi
Večeras su odigrane posljednje utakmice u grupi D na 15. po redu EP u fudbalu, koje se ove godine igra u Francuskoj.

Piše: Haris Ahbabović

Hrvatska je napravila čudo u Bordeauxu i pobijedila veliku Španiju, iako su Vatreni nastupali u nešto izmijenjenom sastavu.

Furija je rano povela preko Alvara Morate, koji će izgleda karijeru nakon ovog EURO-a nastaviti u Real Madridu, za koji je igrao prije nekoliko godina.

Hrvati su izjednačili pred sami kraj prvog poluvremena kada je na asistenciju Perišića sjajno pogodio Nikola Kalinić. Ivan Perišić je pogodio gol Španije pred sami kraj meča za veliku pobjedu Hrvata i prvo mjesto u grupi.

Španci su promašili penal u 72. minuti. Kuipers je možda prestrogo dosudio penal za Furiju, ali je Subašić odbranio jedanaesterac kapitenu Španije, Ramosu.

U drugoj utakmici ove grupe, Turska je golovima Buraka Yilmaza i Ozana Tufana lako pobijedila Češku sa 2:0.

Španija će u osmini finala igrati protiv Talijana, dok će Hrvati svog protivnika saznati sutra.

Tabela nakon 3. kola (grupa D):

1. Hrvatska 7
2. Španija 6
3. Turska 3
4. Češka 1








0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.