17.6.2023. 12:13
0
Rumuni izbačeni sa stadiona, skandirali “Kosovo je Srbija”
Burno je bilo na utakmici između reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova i Rumunije u okviru grupe I u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.


Meč je završen rezultatom 0:0, a pravi mali rat se vodio na tribinama. Navijači Rumunije su skandirali “Kosovo je Srbija”, zbog čega ih je policija izbacila sa stadiona.

Domaći navijači su na drugoj strani prije početka meča izviždali nacionalnu himnu Rumunije, koja je jedna od zemalja koja nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Prije početka kvalifikacija Rumuni su čak govorili da i ne treba da igraju protiv Kosova, jer to nije suverena zemlja.

Poslije tri kola u grupi I, Rumunija ima sedam bodova i zauzima drugo mjesto iza vodeće Švajacarske, dok je Kosovo četvrto sa tri boda iz isto toliko mečeva, navodi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.