18.7.2023. 16:49
0
Detalji ugovora: Koliko će Telekom Srbije platiti FSBiH za TV prava?
Fudbalski Savez BiH objavio je jučer kako je potpisan ugovor između Telekoma Srbije i FSBiH vezano za prava emitovanja i prijenose utakmica Premijer lige i Kupa BiH.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, nije želio govoriti o finansijskim detaljima, navodeći kako je ugovor "poslovna tajna".

FSBiH je, kako nezvanično saznaje N1, sa Telekomom Srbije potpisao najveći ugovor o ustupanju prava prijenosa i emitovanja u historiji bh. fudbala, a radi se o cifri koja je znatno veća od one koja je plaćena prije tri godine, a koja je iznosila nešto više od 20 miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama istog izvora, Telekom Srbije će Savezu platiti nešto više od 30 miliona KM za pet sezona, što je značajna cifra za bosanskohercegovački fudbal, iako godišnji iznos nije mnogo promijenjen u odnosu na prošli ugovor, ukoliko se uzme u obzir dužina trajanja ugovora.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.