22.7.2023. 15:01
0
Sada i zvanično: Mirza Varešanović više nije trener FK Sarajevo
FOTO: N1
Mirza Varešanović više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo, potvrđeno je za N1.

Varešanoviću je presudila eliminacija Bordo tima iz prvog pretkola kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu od armenskog Torpeda iz Kutaisija.

Ušao je Bordo tim kao veliki favorit u ovaj dvomeč, silno pojačan sa nekim provjerenim imenima, ali se poskliznuo već na prvoj stepenici.

Tim Mirze Varešanovića igrao je sjajno na prepremama, upisao tri pobjede i na tim susretima nije primio niti jedan gol.

U Armeniji su počeli veoma dobro, prvih 35 minuta doslovno rivala stjerali u kut, dva puta pogodili okvir gula, ali onda kao da ih je “pokosio” primljeni pogodak.

Istina, uspjeli su se vratiti u dva navrata i kući vratiti sa 2:2, ali na Koševu su također bili veoma blijedi.

Nije Varešanović dočekan najljepše od strane navijača, a blamaža protiv Torpeda samo je pogoršala stvari, te je razlaz najbolje rješenje.

Rekao je Varešanović na press konferenciji neposredno nakon završetka susreta kako preuzima odgovornsot na sebe, ali ostavku nije ni pominjao.

Ovo mu je bio drugi mandat na klupi Sarajeva. U njemu je Bordo tim sa klupe predvodio na 17 mečeva. Upisao je 8 pobjeda, 4 remija i 5 poraza.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.