23.7.2023. 16:05
0
Nakon odlaska Varešanovića: Bivši selektor Hrvatske u najužem krugu za trenera Sarajeva
FOTO: N1
Bivši hrvatski selektor Ante Čačić u najužem je krugu kandidata za novog trenera Sarajeva, prenose bosankohercegovački mediji.

Na Koševu su u potrazi za novim šefom struke nakon odlaska Mirze Varešanovića kojem je presudilo šokantno ispadanje već u 1. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu od gruzijskog Torpeda, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Donedavni trener zagrebačkog Dinama konkurenciju za klupu ima u nekadašnjem selektoru BiH i klupskoj legendi Sarajeva Faruku Hadžibegiću, potom mladom Mersadu Selimbegoviću te bivšem treneru beogradske Crvene Zvezde Vladanu Milojeviću.

Odluče li se na Koševu za 69-godišnjeg Čačića bit će mu to tek treći inozemni angažman u trenerskoj karijeri.

Svojedobno je radio u Libiji s čijom je U21 reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Mediteranskim igrama 2005. godine. Između angažmana u reprezentaciji Hrvatske i prvaku Hrvatske Dinamu kraće je vrijeme vodio egipatski Pyramids.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.