23.7.2023. 18:45
0
UEFA razmatra mogućnost odobrenja dodatnog broja navijača na stadionu Zrinjskog
Stadion Zrinjskog rasprodan je u manje od sat vremena za susret protiv Slovana (drugo pretkolo Liga prvaka) te će podršku Plemićima dati gotovo pet hiljada navijača.

U klubu su pravo prvokupa ulaznica dali najvjernijem segmentu navijača. Tako je poseban kontigent ulaznica odvojen za Ultrase, dok su pravo prvokupa ostvarili i svi oni koji su osigurali svoju sezonsku ulaznicu za narednu sezonu. Ostatak ulaznica rasprodan je jutros za manje od 40 minuta.

Ali, ta bi brojka već na sljedećoj evropskoj utakmici mogla biti mnogo veća. Naime, kako saznaje hercegovina.info iz izvora bliskih klubu, menadžment Zrinjskog uložit će napor kako bi se stekli uvjeti i za otvaranja dijela gornje zapadne tribine za sljedeće evropske utakmice.

Zrinjski je već napravio odrađene korake po tom pitanju te je od strane krovne organizacije evropskog fudbala dobio naputke što se sve mora učiniti kako bi se zadovoljili strogi kriteriji UEFA-e, kako kada je u pitanju sama infrastruktura, tako i kada je u pitanju sigurnosni aspekt, a sve kako bi se osposobila gornja tribina za prijem navijača.

Kako saznaje isti izvor, u zajedničkoj saradnji kluba i grada trebalo bi biti osigurano dodatnih dvije hiljade mjesta već za prvu domaću evropsku utakmicu nakon Slovana. Iako je Zrinjski i ranijih godina aplicirao za otvaranje gornje tribine kod krovne kuće evropskog fudbala, zeleno svjetlo će biti dano tek ove godine nakon vidljivih organizacijskih i infrastrukturnih pomaka u zadnje dvije sezone koji nisu ostali nezabilježeni od strane UEFA delegata.

Veliki ispit za navijače Zrinjskog je i u utorak s obzirom da je utakmica protiv Slovana proglašena utakmicom visokog rizika te će pod posebnim okom UEFA posmatrača biti svaki organizacijski detalj, kako na terenu tako i na tribinama.

Ne treba ni spomenuti koliko bi pozitivan izvještaj s ove utakmice otvorilo vrata Plemićima da najbolje evropske ekipe u grupnoj fazi dočeka upravo u Mostaru pred svojim navijačima.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.