27.7.2023. 18:45
0
Navijači Borca se dosjetili nesvakidašnje provokacije: U Beč došli sa zastavom Gavrila Principa
Fudbaleri Borca večeras gostuju u susretu 2. pretkola Konferencijske lige protiv bečke Austrije. Banjalučka ekipa će imati podršku i najvatrenijih navijača koji su na nesvakidašnji način odlučili isprovocirati protivnike.

Grupa od stotinjak navijača boravi trenutno u Beču, a na društvenim mrežama osvanule su i fotografije na jednom od popularnijih bečkih trgova.

U posjedu navijača Borca nalazi se zastava sa likom Gavrila Principa, koji je 28. juna 1914. godine u Sarajevu izvršio atentat na austrougarskog prestolonasljednika Franca Ferdinanda, što je bio svojevrsni okidač za početak Drugog svjetskog rata. 

Podsjetimo, večeras od 20:30 sati Borac igra na gostovanju protiv Austrije u okviru 2. pretkola Konferencijske lige. 


(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.