28.7.2023. 18:24
0
Portugalac do ludila dovodio hrvatskog trenera, Francuzi tvrde da ga je vrijeđao
FOTO: GetFootbalNewsItaly
Hrvatski stručnjak Igor Tudor napustio je klupu Marseillea nakon samo jedne sezone provedene u lučkom gradu. Poprilično je uspješna sezona iza Tudora, iako je u Ligi prvaka ispao u grupnoj fazi, u domaćem prvenstvu završio je na trećoj poziciji.

Osim samog rezultata, navijače je najviše oduševila igra Tudorova Marseillea, ali i njegova ekscentričnost. Splićanina svi karakteriziraju kao autoritativnog trenera, a očito njegove metode rada nisu odgovarale Portugalcu Nunu Tavaresu

Nakon što je Tudor napustio klupu Marseillea, u javnost su izašle vijesti o napetosti na relaciji Tudor – Tavares. Francuski L'Equipe javlja da je Portugalac svakodnevno testirao živce našeg stručnjaka, a čak i često vrijeđao na treninzima.

Igrač na posudbi iz Arsenala ipak je bio redovni član prvog sastava uprkos problemima s Tudorom.

”Stalno ga je vrijeđao na treninzima”
”Nuno Tavares stalno je na treninzima vrijeđao Tudora. Tavares je prošao burnu godinu u Marseilleu, na početku je briljirao, postigao je tri pogotka na četiri susreta, što je vrhunski za beka, ali zatim je postao poznat po tenzijama s trenerom”, istaknuo je L'Equipe pa dodao:

”Ipak, Hrvat nije mogao zamisliti tim bez Portugalca. Sve do samog kraja sezone bio mu je stalno u prvom sastavu iako su svi u klubu znali da ga Tavares stalno vrijeđa na treninzima. To je veliko iznenađenje jer Tudor gradi imidž strogog, autoritativnog trenera, ali za Portugalca je iz nekog razloga napravio iznimku”, stoji u tekstu, prenosi N1.

Tavares se nakon 39 nastupa u dresu Marseillea vratio u Arsenal, ali neće se dugo zadržati u Londonu, već svoj put vjerojatno nastavlja u Benfici.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.