31.7.2023. 17:52
0
Premijer liga usvojila paket strožijih pravila: Cilj popravljanje ponašanja na terenu
FOTO: AP
Engleska Premijer liga usvojila je novi paket pravila koji podrazumijeva strožije kazne za fudbalere koji ponašaju nedolično tokom utakmica ovog prvenstva.

Nova pravila za kažnjavanje važit će od starta sezone 2023/2024.

Posebno se obratila pažnja na obhođenje prema sudijama, koje je u modernom fudbalu poprimilo nevjerovatan oblik.

Prema novim mjerama, igrač ne smije da se suočava sa sudijom, da mu ulazi u lični prostor ili da ima fizički kontakt sa arbitrom. 

Također, ukoliko dvojica ili više fudbalera okruže sudiju u „konfrontacionom stilu“, bit će odmah kažnjeni žutim kartonom.

- Odlučni smo u namjeri da restartujemo ponašanje na fudbalskim terenima. Ono je u veoma lošem stanju, a bavit ćemo se i popravljanjem ponašanja na tribinama - navode u Fudbalskom savezu Engleske.

Menadžeri premijerligaša će ubuduće morati prisustvovati sastanku sa sudijom pred početak utakmice, a niko bez specijalne dozvole neće smjeti boraviti u tehničkom prostoru pored terena.

U nekim nižim ligama će se za ove prestupe, ukoliko se budu ponavljali, oduzimati poeni.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.