12.8.2023. 20:10
0
Real zamjenu za ozlijeđenog Courtoisa našao u Chelseaju
FOTO: Getty Images Sport
Chelseajev golman Kepa Arrizabalaga (28) ostatak će sezone provesti na posudbi u Real Madridu.

Kepa će na golu kraljevskog kluba zamijeniti Thibauta Courtoisa koji se u četvrtak teško povrijedio. Iskusni 31-godišnji Belgijanac na treningu je pokidao prednje križne ligamente lijevog koljena i ova je sezona za njega gotova, prenosi N1.

Real je morao brzo reagovati, prva službena utakmica je već večeras u prvom kolu španske Primere u gostima kod Athletic Bilbaa.

Nekoliko se imena povezivalo uz slavni klub, no odluka je pala da novi golman bude Kepa Arrizabalaga. Karijeru je započeo u Baskiji, no večeras će vjerojatno braniti Ukrajinac Andrij Lunin (24), Courtoisovu rezervu posljednjih sezona.

Zanimljivo je da je Kepa ranije pregovarao s Bayernom, ali je odlučio prihvatiti poziv Reala.

Kepa Arrizabalaga povezivan je s Real Madridom još 2018. godine, no tada ga je Athletic Bilbao prodao Chelseaju za 80 milijuna eura, čime je odmah postao najskuplji golman na svijetu.

Tokom pet sezona na Stamford Bridgeu imao je dobrih i loših razdoblja, prve dvije sezone bio je standardan, no kasnije je izgubio mjesto prvog vratara. Kepa je i španjolski reprezentativac, čiji je gol čuvao u 13 utakmica.

Chelsea je u međuvremenu potpisao još jednog Španca, golmana Brightona Roberta Sancheza.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.