14.2.2024. 12:04
0
Iz Katalonije pišu da je Peljto "pogurao" Real: I legendarni španski sudija smatra da je najbolji bh. sudija napravio grešku
"Real Madrid slavio je protiv Leipziga uz sudijski poguranac", piše katalonski Mundo Deportivo dan nakon Realove 1:0 pobjede u Njemačkoj u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Utakmicu je sudio Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački sudija. Peljti je to bio debi u nokaut fazi Ligi prvaka, a svojim odlukama nekoliko puta je razljutio domaće igrače i navijače. Već na startu susreta poništio je Leipzigu gol.

Benjamin Šeško je zabio gol, no on je poništen jer je Šeškov saigrač Benjamin Henrichs bio u putanji lopte i u kontaktu s Realovim golmanom. "To je pogrešna odluka. Nadam se da će suci to shvatiti kad pogledaju snimku", komentirao je Marco Rose, trener poražene ekipe.

Legendarni španski sudija Mateu Lahoz također smatra da je Peljto pogriješio.

"To se nije smjelo dogoditi. Normalno je da se sudija može zbuniti na terenu i pogrešno procijeniti situaciju, ali čemu onda služi VAR?! To je ludilo. Ovaj put je sreća bila na strani španske ekipe, ali nije normalno poništiti gol zbog takvog ofsajda. To nije fudbal. Treba biti pošten. Da se ovo dogodilo španskoj ekipi, vrištali bismo."

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.