14.2.2024. 8:20
0
Nakon odluke da poništi gol Leipzigu - Peljto na udaru kritika iz Njemačke: "Vodio je samo osam utakmica Lige prvaka"
Irfan Peljto, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom vodio je duel osmine finala Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida.

Slavili su Kraljevi sa 1:0 i napravili solidnu zalihu pred revanš u Madridu.

Jedan detalj sa starta meča, iz druge minute, podigao je dosta prašine.

Leipzig je zatresao mrežu Reala, pogodio je Šeško, ali je gol poništen zbog ofsajda. Nije u nedozvoljenoj poziciji bio strijelac, ali se Šeškov saigrač Benjamin Henrichs aktivirao iz ofsajda, lagano odgurnuo golmana i tako sudjelovao u akciji.

Brojni su komentari na poništen pogodak Leipziga.

- To je definitivno gol za mene. Ovdje očekujemo najviši nivo od igrača, a isto tako moramo očekivati najviši nivo od sudija - rekao je za Amazon proslavljeni fudbaler Matthias Sammer.

Njemački Bild podsjeća da je Peljto vodio samo osam utakmice Lige prvaka, a da mu je meč u Leipzigu premijera u nokaut fazi elitnog takmičenja.

- To je pogrešna odluka. Nadam se da će sudije to shvatiti kad pogledaju snimak - komentirao je trener Leipziga Marco Rose.

Legendarni francuski golgeter i selektor U21 reprezentacije Francuske Thierry Henry stao je u odbranu najboljeg bosanskohercegovačkog sudije.

- Dok sam gledao uživo, mislio sam da je gol, ali kada pogledate pažljivije, možete vidjeti Henrichsa na golmanovom putu. Ne mislim da bi golman spriječio Šeška da postigne gol, ali ako ste u ofsajd poziciji i idete na golmanovu putanju te gurnete golmana, bit će dosuđen ofsajd.

Imamo pravilo koje svi znamo: ako ste u ofsajdu, ne smijete biti uključeni. Samo trebate podići ruke i ne micati se. U tom slučaju gol bi bio priznat. Nije to bilo snažno guranje, ali je reagirao iz ofsajda - objasnio je Henry.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.