16.7.2024. 16:09
0
Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje Mbappea na Santiago Bernabeu
Francuski napadač Kylian Mbappe (25) predstavljen je u Real Madridu. Imao je opciju produženja ugovora s PSG-om, no odlučio je da ju neće iskoristiti te je potpisao petogodišnji ugovor s Kraljevskim klubom.

Stiže nakon što je s Francuskom dogurao do polufinala Europskog prvenstva i pritom slomio nos.

Grandiozna prezentacija održana je na prepunom Santiago Bernabeu u utorak. Na njoj se pojavilo 85 hiljada navijača Reala, ulaznice su rasprodane nekoliko dana prije.


Mbappe je prvi put ušao na teren noseći dres Reala s brojem devet. Osvojio je navijače jer je govor održao na tečnom španskom.


“Dobro jutro svima, sjajno je biti ovdje s vama. Sanjao sam da ću igrati za Real Madrid. Hvala predsjedniku Florentinu Perezu i mojoj porodici, vidim majku kako plače… Hvala svima. Nadam se da ću biti na razini ovog kluba, koji je najbolji na svijetu.

Htio bih reći nešto djeci, koje ima tu jako puno. Meni se ostvario san, a mogu se ostvariti i vaši snovi ako budete strastveni u onom što radite”, rekao je Mbappe, koji je poljubio značku svojeg novog kluba.

Time je završila višegodišnja saga o prelasku Mbappea u Real. Španski klub godinama ga je uvjeravao da dođe, predsjednik PSG-a uspio ga je neko vrijeme zadržati najvećim ugovorom u historiji nogometa, no Mbappe je na kraju sam odlučio napustiti francuskog prvaka.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.