24.8.2024. 11:14
0
Anwar El Ghazi, kojeg je Mainz otpustio zbog podrške Palestini, uplatio pola miliona eura za djecu Gaze
Nakon što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza, nizozemski fudbaler Anwar El Ghazi (29) donirat će 500.000 eura za pomoć djeci u Pojasu Gaze.

Nizozemac je sredinom jula dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama, u kojima je pružio podršku Palestincima u sukobu Izraela i Hamasa.

Mainz je prvobitno suspendovao El Ghazija, a zatim u novembru raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama.

Nizozemski napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutjeti, dodavši da nema opravdanja za ubistvo hiljada djece u Gazi.

Nizozemac je podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist.

Njemački mediji su objavili da mu Mainz mora isplatiti platu za proteklih devet mjeseci, u ukupnom iznosu od 1,7 miliona eura. Pola miliona El Ghazi će donirati djeci u Pojasu Gaze.

"Želim zahvaliti Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na finansiranje projekata za djecu u Gazi.

Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je na društvenim mrežama.

El Ghazi će karijeru nastaviti u velškom Cardiff Cityju, a tokom karijere je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villu i Everton.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.