25.4.2024. 10:23
1
Na Grbavici bilo prisutno više navijača nego na svim ostalim stadionima
FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba
Iza nas je 28. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine u kojem smo vidjeli mnogo uzbuđenja i derbi susreta, a dva se izdvajaju od ostalih.

Željezničar i Široki Brijeg odigrali su utakmicu u utorak od 20:30 sati. Plavi sa Grbavice ostvarili su jako važnu pobjedu u borbi za opstanak. Jedini strijelac na utakmici i junak Željezničara bio je Sulejman Krpić, koji je postigao svoj jubilarni 40. pogodak u dresu Željezničara. Na Grbavici je, prema Cometu, bilo prisutno 7000 navijača Plavih, što je zasigurno veliki broj s obzirom na stanje na tabeli, piše Sport Centar.

Kolo se zatvorilo u Mostaru, gdje su Zrinjski i Sarajevo odigrali spektakularnu utakmicu koja je završena rezultatom 4:3 u korist Plemića. Strijelci za domaće bili su Ilinković dva puta, Ćuže i Bilbija, dok su u Bordo dresu pogađali Čataković i Oliveira. Na stadionu je bilo prisutno 1500 gledatelja.

Duel između Veleža i Sloge je pratilo 1700 navijača. Borac, lider prvenstva, dočekao je Slogu, a na tribinama je bilo svega 600 navijača. Igman je u Konjicu dočekao GOŠK, gdje je bilo prisutno 500 navijača. Zvijezda 09 je u Ugljeviku dočekala Tuzla City, a na stadionu je bilo 150 gledatelja.

Željezničar – Široki Brijeg 7000

Velež – Sloga 1700

Zrinjski – Sarajevo 1500

Borac – Sloga 600

Igman – GOŠK 500

Zvijezda 09 – Tuzla City 150

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.