13.8.2023. 8:39
0
Danas pred grčki sud izlazi još 35 navijača
FOTO: EUROKINISSI
Treći je dan ispitivanja navijača u Atini zbog sukoba u kojem je navijač grčkog AEK-a izboden nožem.

U protekla dva dana ispitano je njih 70 i svima je određen istražni zatvor. Danas će pred tužioca izaći još 35 navijača, piše HRT. DNK svih 105 navijača uspoređuje se s prikupljenim dokazima.

Roditelji uhapšenih, uplašeni za sigurnost svoje djece, poslali su otvoreno pismo predsjedniku, premijeru i pučkoj pravobraniteljici. Zahtijevaju hitan odlazak visokih delegacija Ministarstva vanjskih poslova, MUP-a i Ministarstva pravosuđa u Grčku.

Iz ministarstva pravosuđa i uprave je saopćeno da je ministar Malenica razgovarao s grčkim kolegom. Predsjednik Milanović očekuje da se u sljedećih pet dana zadrže osumnjičeni, a ostali puste.

- Pet dana ih policija ima pravo držati. To sada ističe. Ukoliko svima daju pritvor, nezavisno o tome zašto su išli dole, išli su se mlatiti, to ne mogu podržati, to je naprosto čudno ponašanje, ali su građani i imaju svoja prava - rekao je Milanović, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.