25.8.2023. 11:21
0
Rožman: Svjesni smo šta trebamo ispraviti i na koji način to želimo
Trener Sarajeva Simon Rožman i golman Muhamed Šahinović najavili su derbi petog kola protiv Veleža

Trener Sarajeva Simon Rožman ističe da priprema ekipe ostaje ista, bez obzira na to što je Velež ostao bez trenera tokom sedmice.

- Neka osnovna priprema ostaje ista što se nas tiče, ali sigurno da su nepoznanica sada. Mi moramo obratiti pažnju na sebe, svjesni smo šta trebamo ispraviti i na koji način to želimo. Jedna dobra sedmica rada je iza nas. Što se tiče povreda, Trako se polako vraća, povreda nije napravila mnogo štete u koljeno, što smo u startu mislili, tako da se on praktično vratio. Imamo potpun roster i jedna dobra radna atmosfera je bila na treningu, rekao je Simon Rožman na startu konferencije za novinare.
Govorio je potom Rožman i o prelaznom roku, ali nije želio biti konkretniji po pitanju "otpisivanja" fudbalera.

- Ne sakrivamo ništa, daleko od toga. Prelazni rok traje. Mnogo je spekulacija, ali dok ne bude zvanično, dok ne bude na papiru, možemo samo špekulirati. Za ostvarenje ciljeva kluba želimo igru, želimo imati zanimljive igrače za nešto više, mlade igrače. Mi moramo napraviti stroj, jedan tim igrača i svih ljudi oko nas i da se baziramo na disciplini u radu. Mislim da je to jedini put i to smo predstavili igračima u startu. Izašle su neke informacije, znate već. Neke su tačne, neke nisu. To su mrvice špekulacija dok traje prelazni rok. Ja mogu pohvaliti igrače, za njihove radne navike i kako su primili ovaj način rada i ovu disciplinu. Ono što bude zvanično, to ćete biti obavješteni. Ništa ne sakrivamo, a ništa na nas i ne utiče. 

U Tuzli je u ponedjeljak bilo teško vrijeme za igru, GPS podacima Rožman nije bio zadovoljan, ali kako ističe već na treningu su parametri bili mngoo bolji.

- Jako teški uslovi za igru. Ponekada je bilo teško i sjediti na klupi, a kamoli igračima. Ali, kako jednima, tako i drugima. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, u drugom GPS podaci igrača nisu bili na nivou. Brzo smo analizirali i predočili igračima. Imali smo odmah trening i igrači su brzo nakon toga odradili ono što od njih očekujemo. Vježbe idu puno većom brzinom. Za ponedjeljak nema alibija, jer ima mnogo vremena između utakmica.
O Renanu i Adalbertu Penarandi Rožman kaže:

- Ne bih pred novinarima analizirao pojedince. Renan je jako bitan za našu igru. Nama je bila ideja da radimo još veći pritisak gore. Peneranda se hvata na svemu, ozbiljno radi, dobro radi i vjerujem da ga možemo dobiti u smjeru u kojem želimo, jer je kvaliteta sigurno prisutna.

Još jednom se Rožman dotakao Veleža.

- Ne znamo šta očekivati. Ali, sa druge strane teško je okrenuti ekipu da igra totalno drugačije. Njihov DNK igre će postojati i mi ćemo se za to pripremiti, ali mi gledamo najviše sebe. Ako želiš biti pretendent za vrh moraš imati svoj sadržaj i u nekim sitnicama se prilagoditi. Sa promjenom trenera, oni će sigurno imati jednu novu energiju sada.

Edin Julardžija i Ajdin Hasić su spremni da zaigraju.
- Jesu. Poznajemo i jednog i drugog. Jedan je bio moja želja jer smo ga imali u prethodnom klubu. Spreman je. Hasić je također spreman, odradio je dobre pripreme i može konkurisati. Mi smo svi skupa sa igračima jako malo, tako da ni oni nisu puno daleko. Obojica imaju želju da se dokažu i tačno takve igrače želimo.
Kondicionom pripremom nije zadovoljan.

- Šta god bih ja rekao, onda bi se moglo reći da pljujemo po onome ko je radio prije nas. To je nezahvalno pitanje. Mi smo igračima predstavili model trčanja što se tiče kondicione pripreme. Nismo tamo gdje bismo željeli biti. Kondicioni proces traje šest mjeseci, ne možeš ih upaliti sada i da pola njih se povrijedi, pola ode u pretreniranost. 
Golman Sarajeva, Muhamed Šahinović, zahvalio se navijačima što su vjetar u leđa ekipi.
- Hvala navijačima koji su nakon lošeg starta sezone bili uz nas i dali nam podršku koja nam je bila najpotrebnija. Ostvarili smo dvije pobjede i sada se lakše diše. Šef nas je spremio za Velež, znamo njihove vrline i mane. Spremni smo da pobjedimo. Ne podcijenjujemo Velež, ali vjerujemo u svoje sposobnosti, rekao je Šahinović, pa dodao:
- Nisam zadovoljan svojim partijama u potpunosti. Uvijek može bolje. Radim sa trenerima golmana da popravim svoje nedostatke. Rano sam dobio priliku da stanem na gol Sarajeva i to mi daje motiv i želju da se još više pokaže.

Sarajevo ima dosta problema na prekidima, a to se i vježba na treninzima.
- Trudimo se da popravimo prekide. Vježbamo ih sada svaki dan. Nadam se da neće biti problema sada i da ne strepimo da li ćemo primiti gol iz prekida.
Iako mlad, kako kaže, to nije bitno, bitno je samo da možete da vodite ekipu.
- Nije bitno koliko godina imate, 19, 35 svejedno, bitno je da budete dovoljno glasni da vodite ekipu, komandujete i samo tako možemo da napredujemo, prenosi Oslobođenje.ba

(Mubina I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.