1.9.2023. 15:11
0
Nevjerovatna priča: Bio pred “invalidskom penzijom”, pa sinoć srušio Dinamo
FOTO: AFP
Filip Panak razmišljao je o prekidu karijere, ali ostao je i srušio Dinamo u doigravanju za Evropsku ligu.

Nogometaši Dinama sinoć su bolno ispali iz Europske lige porazom 4:1 u uzvratu od praške Sparte. Česi su u četvrtak imali nekoliko junaka, ali apsolutni heroj ispao je stoper Filip Panak (27), prenosi N1.

Njegova priča utoliko je čudesnija što je tri godine bio izvan terena zbog teške povrede koljena, dugo je tražio formu, čak razmišljao završiti karijeru, ali protiv Modrih je ispisao najljepše stranice svoje karijere poslavši hrvatskog prvaka u Konferencijsku ligu.

“Samo sam zabio i to je sve. Ispao sam važan za ovaj rezultat, ali ne osjećam se tako. Osjećaj je identičan kao poslije svake druge utakmice. Sad imam više slobode i mogu igrati prema naprijed više, uživam u nogometu, ali to je sve“, skromno je komentirao svoj sinoćnji nastup.

“Svi smo vjerovali u prolazak, ali nismo mogli ni sanjati ovakav rasplet. Sve je bilo savršeno i po planu jučer, sjajna predstava cijele momčadi od početka do kraja. Bili smo puno opasniji nego u Zagrebu i vratilo nam se sve.“

Kaže kako se samo kratko „tresao“ sinoć u Pragu.

“Kad je Baturina zabio, prošlo mi je kroz glavu – moramo igrati još 30 minuta? Uh, bit će teško. Ali, srećom Olatunji je zabio i riješio problem.“

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.