25.7.2023. 22:03
0
Dinamo pregazio Astanu: Ivanušec het-trikom doveo Modre na korak od 3. pretkola Lige prvaka
FOTO: Raport
Fudbaleri zagrebačkog Dinama dočekali su kazahstansku Astanu na Maksimiru u okviru 2. pretkola Lige prvaka. Modri su bez većih problema uspjeli slaviti protiv šampiona Kazahstana rezultatom 4:0.

Glavna zvijezda utakmice bio je Luka Ivanušec. Ipak, prvi pogodak je bio djelo Brune Petkovića, prenosi Avaz.

Zaspala je odbrana Astane prilikom jednog prekida. Sadegh Moharrami brzo je uposlio Petkovića, koji s ivice šesnaesterca uz pomoć bloka Matira golmana Čondrića.

Onda je započeo šou Ivanušeca. Prvo je u 41. minuti postigao gol nakon odličnog prodora i udarca unutar šesnaesterca. Dvije minute kasnije je na asistenciju Moharamija ponovo bio strijelac donijevši veliku prednost Dinamu. 

Igrala se 56. minuta kada je Ivanušec upotpunio svoj het-trik. Poslije jednog kornera, lopta se odbila do krilnog napadača Modrih i baš je lijepo sjela na volej na odličnom hrvatskom fudbaleru. 

Ovi rivali 2. augusta igraju uzvratnu utakmicu, a Dinamo je sigurno veliki favorit poslije odlične prve utakmice da izađe na megdan grčkom AEK-u u 3. pretkolu Lige prvaka.

(Elmedina H.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.