29.9.2023. 18:27
0
Klopp želi dovesti zvijezdu Bundeslige kao zamjenu za Salaha!
Čini se kako su na Anfieldu spremni na odlazak najveće zvijezde

Najveća zvijezda Liverpoola, Mohamed Salah ostao je na Anfieldu, iako su Redsi po završetku prijelaznog roka dobili gotovo neodoljivu ponudu za Egipćanina koja je stigla iz Saudijske Arabije. Naime, Al-Ittihad za koji nastupaju Karim Benzema i N’Golo Kante, navodno je poslao ponudu u visini 250 miliona eura za Salaha, no čelnici Liverpoola su to odbili jer u tom trenutku nije bilo dovoljno vremena za pronalazak adekvatne zamjene.

Iako je ‘Faraon’ ostao u Liverpoolu, mnoštvo relevantnih medija prenijelo je informaciju kako Salah ozbiljno razmišlja o navedenom transferu koji bi 31-godišnjaku omogućio najveći ugovor u karijeri. Interes koji je Salah pokazao za eventualnim odlaskom, zabrinuo je Jurgena Kloppa i čelnike Liverpoola koji su počeli razmišljati o njegovoj zamjeni ukoliko se scenarij njegovog odlaska zbilja realizira u doglednom vremenu.

Klopp savršenu zamjenu za Salaha vidi u zvijezdi Borussije Dortmund, Donyellu Malenu, navodi poznati njemački list Bild.

Nizozemac koji broji 24-godine, mogao bi biti prodan ako na Westfallen stigne ponuda u visini 60 miliona eura, a ove sezone jedna je od svijetlih tački u redovima crno-žutih. Odigrao je sedam utakmica, a zabio je četiri gola te dodao dvije asistencije što je privuklo pažnju brojnih klubova.

Doduše, Liverpoolu se ne žuri s realizacijom transfera, obzirom kako bi Salah gotovo sigurno trebao ostati u Redsima barem do kraja aktualne sezone, no Klopp je istaknuo upravi kako bi trebali kupiti bivšeg igrača PSV-a ukoliko se za to ukaže prilika, prenosi N1.

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.