6.10.2023. 17:23
1
AEK se oglasio zbog transparenta "Kosovo je Albanija": Protjeruju navijače sa stadiona?
Fudbaleri AEK-a i Ajaxa podijeli su bodove u meču 2. kola UEFA Evropske lige, ali je ovaj duel obilježio transparent koji su podigli fanovi grčkog tima.

Grci su podigli transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Albanija", što je šokiralo medije u Srbiji.

Dan kasnije po ovom pitanju oglasio se i klub iz Pireja.

AEK se ogradio od poruke svojih navijača i, kako je navedeno, njihovih političkih stavova. A u skladu sa strogom politikom kažnjavanja navijača za bilo kakve ispade, uslijedila je i prijetnja.

- AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje isticanje ovog transparenta, čak i na nekoliko sekundi. U pitanju je ekstramno nacionalistički sadržaj kome nije mjesto na našem stadionu. Taj transparent nema apsolutno nikakvu vezu sa našim historijskim porijeklom, niti je povezan na bilo koji način sa našim klubom, niti ga podržavamo - navedeno je u saopćenju AEK-a, uz dodatak:

Što se tiče ovog konkretnog incidenta, pokrećemo akciju kako bismo pronašli odgovorne osobe za ovaj, prizor koji je, ponavljamo, opravdano uznemirio naše navijače, koji su se od toga ogradili. Pronaći ćemo odgovorne i zauvijek im zabraniti ulazak na stadion.


(Ajdin B.)
AEK
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.