7.10.2023. 8:11
0
Bivši selektor Zmajeva blizu pronalska novog angažmana, seli u dobro mu poznatu ligu?
FOTO: NK Rudeš
Kako prenose turski mediji, Robert Prosinečki uskoro bi mogao pojačati brojnu hrvatsku koloniju u turskoj ligi. Za usluge hrvatskog trenera zainteresiran je Samsunspor.

Predsjednik kluba Yuksel Yildirim u prijateljskim je odnosima s Davorom Šukerom, koji je prema navodima turskih medija za ispražnjenu stolicu na klupi Samsunspora preporučio Prosinečkog.

Turska liga dobro je poznata legendarnom Žutom jer je ondje već vodio Kayserispor u dva navrata te Denizlispor. Ako zaista dođe do suradnje sa Samsunsporom, Prosinečki bi postao drugi hrvatski trener u turskoj ligi.

Posljednji trenerski posao Prosinečki imao je u Rudešu, no ondje nije uspio ostvariti željeni rezultat. U sedam odigranih utakmica upisao je šest poraza i jedan remi.

Iako je momčad Rudeša pod njegovim vodstvom igrala na trenutke atraktivan i napadački nogomet, takav rezultat doveo je do razlaza s upravom kluba, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.