17.10.2023. 10:33
0
Posljednji navijači napustili stadion u 4 ujutro: Švedski kapiten zapitao se jednu stvar
FOTO: Getty Images
Evropski fudbal je kasno sinoć pogodila strašna vijest. Zbog terorističkog napada u kojem su ubijena dvojica švedskih navijača prekinuta je utakmica kvalifikacija za Euro između Belgije i Švedske u Bruxellesu.

Fudbaleri su za krvavi napad saznali tek na poluvremenu, no vrlo je brzo donesena zajednička odluka da se utakmica neće nastaviti. Victor Lindelof, švedski kapiten i član Manchester Uniteda, inicirao je prekid utakmice, a belgijski reprezentativci na to su odmah pristali:

"Belgija se već kvalificirala, trebamo li uopće igrati? Na poluvremenu smo odmah dogovorili prekid utakmice, kao kapetan sam preuzeo inicijativu. Razgovarao sam sa suigračima i Belgijcima, složili su se sa mnom. Sad je važno da su Šveđani sigurni. Strašno je da ste u opasnosti jer nosite švedske boje", kazao je Lindelof, koji se nakon susreta zapitao zašto se uopće mora odigrati taj susret.

Švedski izbornik Janne Andersson bio je izvan sebe:

"Kamo ovaj svijet ide? Svi smo jako tužni zbog svega što se dogodilo, plakali smo. Želio bih iskazati sućut obiteljima ubijenih. U ovom trenutku potpuno je svejedno hoće li se utakmica odigrati", kazao je pred novinarima.

Sve do ponoći čekala se evakuacija navijača, praznio se sektor po sektor stadiona, a posljednji su na red došli švedski navijači, koji su pod jakim policijskim osiguranjem prevezeni u svoje hotele. Posljednji švedski navijači napustili su stadion tek oko 4 sata ujutro, prenosi Gol.hr.

Dodajmo kako su belgijski mediji objavili da je policija upucala i neutralizirala napadača iz Bruxellesa.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.