17.10.2023. 10:48
0
Marko Topić: Hvala Bogu da je Portugal povukao obje ručne u drugom poluvremenu
FOTO: BHT1/Screenshot
Marko Topić, bivši reprezentativac BiH, prokomentarisao je sinoćnji debakl Zmajeva na Bilinom polju u Zenici od selekcije Portugala. Zmajevi su sinoć na svom terenu deklasirani od Portugalaca u utakmici osmog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a konačan rezultat ovog meča je glasio 0:5.

Portugalci su utakmicu riješili već u prvom poluvremenu, budući da su postigli pet pogodaka, a nakon susreta, oglasio se i Topić. 

U razgovoru za BHT1 nakon utakmice, Topić je poručio kako je prvo poluvrijeme za zaborav, te je dodao kako se nada da ovu nisu pripreme za baraž o kojima svi stalno pričaju.

"Ne smije se desiti da toliko padnu, izgube volju, budu daleko, budu rašireni. Poluvrijeme za zaborav. Nadam se da ovo nisu te pripreme za baraž o kojima svi stalno pričaju, jer ako je ovo pripreme za baraž, nemamo tamo šta tražiti", kazao je Topić.

Topić je potom istakao kako uvijek postoji isprika da igrači nisu spremni da odigraju dva puta po 90 minuta. 

"Uvijek je ista isprika da igrači nisu spremni da odigraju dva puta po 90 minuta, onda ih selektor mora mijenjati, promijeniti tri, četiri igrača, znamo da je teško. Moje mišljenje da nismo igrali bolje drugo poluvrjieme, već da je Portugal povukao ručunu i da nije želio napadati. Bilo je teško za gledati, nadam se da će selektor napraviti analizu. Mislim da Lihtenštajn, ali ni Portugal nisu mjerilo", kazao je Topić, pa dodao:

"Vidim da su svi igrači razočarani, mislim da je Amar Dedić i plakao, nije svejedno, jer je bila euforija prije tri dana. Nadam se da će se svi momci oporaviti i da ćemo dvije utakmice protiv Luksemburga i Slovačke obaviti kako treba. Međutim, jedino pozitivno u svemu ovom je što je razmak između dvije utakmice baraža pet, a ne tri dana, kao što je u kvalifikacijama."

Podsjetimo, porazom od Portugala, Zmajevi su ostali bez teoretskih šansi da se kroz kvalifikacija plasiraju direktno na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije se završavaju u novembru, a tada će BiH igrati još dvije utakmice i to u gostima kod Luksemburga, te na domaćem terenu protiv Slovačke.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.