20.10.2023. 12:04
0
Bayern poručio: Stojimo na strani jevrejske zajednice u Njemačkoj i na strani Izraela
FOTO: Getty Images
FC Bayern se oglasio saopštenjem u vezi sa objavama njihovog fudbalera Noussaira Mazraouija na društvenim mrežama.

Bavarski gigant, Bayern, danas se oglasio saopštenjem u vezi sa objavama Noussaira Mazraouija na Instagramu u vezi sa ratom na Bliskom istoku.

"Noussair Mazaraoui nas je kredibilno uvjerio u to, kao miroljubiva osoba, da rezoluntno odbija teror i rat.  Žali ako su njegove objave izazvale iritaciju, rekao je direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen", pa dodao: "Bayern osuđuje Hamasov napad na Izrael."

Kako kažu, Bayern i Noussair Mazraoui se odlučno protive tome da se bliskoistični sukob i nasilje prebace u Njemačku, koja je za mir. Mržnja i nasilje bilo koje vrste nemaju mjesto u njemačkoj kulturi, poručuju iz Bayerna.

Oni dodaju i da je Bayern na strani jevrejske zajednice u Njemačkoj i na strani Izraela, kao i da ništa ne opravdava ubistva djece i porodica.

Kako kažu, Bayern je uvjeren da fudbaler treba da razvija balans različitih kultura, naročito u najtežim momentima. Potvrdili su da Noussair Mazraoui ostaje dio Bayernovog tima, ali da je trenutno van treninga zbog povrede koju je zaradio tokom boravka za reprezentaciju Maroka.


Podsjećamo, pojedini njemački političari tražili su da Bayern žestoko kazni Mazraouija, kao i da ga protjera iz Njemačke.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.