21.10.2023. 12:52
0
Guardiolu naljutilo pitanje medija: ‘Zar želite da dobijem otkaz?’
Španskog trenera nije razveselilo pitanje na konferenciji za medije

Fudbaleri Manchester Cityja dočekuju Brighton u sklopu devetog kola engleske Premier lige.

Riječ je o prvom kolu nakon reprezentativne stanke, a ‘Građani’ se brzo žele vratiti pobjedama obzirom da su porazima od Wolvesa i Arsenala izgubili prvo mjesto na tabeli.

Nadolazeća utakmica neće biti nimalo jednostavna jer se Brighton profilirao kao jedno od najugodnijih iznenađenja sezone, a posebno dobro igraju protiv napadački orijentiranih ekipa poput Manchester Cityja.

Mnoštvo zasluga pokupio je trener Brightona Roberto De Zerbi koji se u engleskim medijima počeo spominjati kao jedan od eventualnih nasljednika Pepa Guardiole na klupi Manchester Cityja.

Upravo su tu temu pokrenuli novinari na Guardiolinoj konferenciji za medije pred susret s Brightonom, a to pitanje mu se baš nije svidjelo.

“Zar želite da dobijem otkaz? Već sada?”, ironično je odgovorio Guardiola ironično aludirajući da ga mediji žele otjerati nakon dva vezana poraza u prvenstvu.

“Sljedeći trener nije moja briga. Jedino ako me čelnici kluba pitaju za mišljenje, onda mogu dati svoj prijedlog. No, to nije moja briga”, poručio je španski strateg.

Utakmica između Manchester Cityja i Brightona, igra se u 16 sati na stadionu Etihad, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.