6.11.2023. 14:24
0
Pep Guardiola izjavio: Volim kada su igrači ljuti zbog izostavljanja iz startne postave
FOTO: Twitter
Manchester City je u subotu na svom terenu bez većih problema savladao Bournemouth u susretu 11. kola engleskog Premiershipa, a konačan rezultat ovog meča je glasio 6:1

Jeremy Doku je protiv Bournemoutha postigao gol, te je zabilježio četiri asistencije, a u prethodnom kolu na meču protiv Manchester Uniteda, on je bio na klupi za rezervne igrače, jer je Jack Grealish igrao od prve minute. 

Poslije meča na Etihadu, Pep Guardiola, trener Građana, izjavio je da je dobar znak kada su njegovi fudbaleri "ljuti" zbog izostavljanja iz startne postave.

- Želim ljutog Jacka Grealisha i želim da igra dobro, a onda da Doku bude ljut jer nije igrao utakmice. To je način da zadržimo konstantnost na ovom nivou, rekao je Gvardiola.

Doku je u ljetnom prelaznom roku stigao u redove engleskog sastava iz Rennaisa u transferu vrijednom 55,4 miliona funti, a postigao je tri gola u svim takmičenja.

Belgijanac se za mjesto u napadu Građana bori sa Grealishom, koji još nije postigao gol za ekipu koju sa klupe predvodi Guardiola u Premiershipu ove sezone.

- Jeremy i Jack mogu da igraju u isto vrijeme, ali kada ne igraju, sljedećeg dana treniraju bolje pošto znaju da njihov trenutak dolazi, a kada si psihički spreman, dobro ćeš igrati. Način kojim je Grealish igrao na Old Traffordu daje nam više smirenosti i moći na toj poziciji, što je bilo odlučujuće. Svi su nam potrebni. Imamo mnogo utakmica i svi moraju da se takmiče, istakao je Guardiola.

Podsjetimo, osim Dokua, za Građane protiv Bournemoutha su se u listu strijelaca upisivali Manuel Akanji, Phil Foden, Nathan Ake, dok je dvostruki strijelac bio Bernardo Silva. S druge strane, jedini gol za Bournemouth na meču je postigao Luis Sinisterra, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.