28.10.2023. 17:48
0
Majstorija Harryja Kanea ući će u historiju. Postigao gol sa svoje polovice terena
Bayern je u devetom kolu Bundeslige deklasirao Darmstadt 8:0, a svih osam golova palo je u drugom poluvremenu. Utakmica će se pamtiti i po tome što su prvi put u historiji najvišeg ranga njemačkog nogometa pokazana tri crvena kartona u prvom dijelu.

Ipak, ono što će se možda i najviše pamtiti jest majstorija Harryja Kanea. Napadač Bayerna postigao je tri pogotka, a drugi je pravo remek-djelo. Iz središnjeg kruga terena, i to s Bayernove polovice, primijetio je da gostujući golman Marcel Schuhen stoji daleko od gola te ga je prebacio fantastičnim udarcem. Kaneu je to bio deseti prvenstveni gol za Bayern, što je najbolji učinak u historiji jednog igrača u prvih devet nastupa u Bundesligi.

Uz Kaneova tri gola, dvaput su se u strijelce upisali Leroy Sane i Jamal Musiala, dok je jedan gol pridodao Thomas Muller. Za Darmstadt su zaigrala dva Hrvata - Matej Maglica dobio je crveni karton u 41. minuti, a Bartul Franjić igrao je od 61. minute.


(Mubina Lj.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.