30.10.2023. 17:00
0
Klub ga suspendovao zbog objave o Palestini, pa mu sada daje šansu da se "rehabilituje"
Nizozemski ofanzivac Anwar El Ghazi (28) vraća se treninzima i utakmicama za Mainz, službeno je danas objavio njemački klub.

Njemački prvoligaš Mainz je prošle sedmice suspendovao svog igrača Anwara El Ghazija zbog objave na Instagramu kojom je podržao Palestinu u sukobu s Izraelom.

U spornoj El Ghazijevoj objavi je pisalo:

"Ovo nije rat. Kad jedna strana odsiječe vodu, hranu i struju drugoj, to nije rat. Kad jedna strana ima nuklearno oružje, to nije rat. Kad jednu stranu financiraju milijardama dolara, to nije rat. Kad jedna strana koristi fotografije napravljene pomoću AI-ja kako bi širila dezinformacije o drugoj, to nije rat. Kad društvene mreže cenzurišu sadržaj jedne, a ne i druge strane, to nije rat. Ovo nije sukob i ovo nije rat. Ovo je genocid i masovno uništenje kojemu svjedočimo."

El Ghazi je objavu završio rečenicom "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna", što je popularni palestinski politički slogan kojim se zagovara neovisnost Palestine na cijelom prostoru od rijeke Jordan do Sredozemnog mora.

Danas su iz Mainza saopćili kako će se El Ghazi vratiti treninzima ekipe. i dobiti priliku za rehabilitaciju.

"Uprkos pozadini El Ghazijeve predanosti i kajanja koje je pokazao, klupska kultura suočavanja s greškama zahtijeva da se igraču da prilika za rehabilitaciju", poručio je Mainz.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.