10.11.2023. 15:00
0
Evropa bruji o potezu dva igrača Villarreala: Nisu htjeli sudjelovati u minuti šutnje za izraelske žrtve. Ostavili saigrače na centru i otišli prema klupi
Izraelski prvak Maccabi Haifa u četvrtak se na međunarodnu scenu vratio nastupom u Europa ligi prvi put od početka opsade Palestine. Igrao je protiv Villarreala, a odmah na početku utakmice dočekala ga je situacija o kojoj se i dalje piše u izraelskim, ali i svjetskim medijima.

Naime, nogometaši Villarreala Aissa Mandi (32), Francuz alžirskog porijekla, i Ilias Akhomach (27), Španac marokanskih korijena, nisu htjeli sudjelovati u minuti šutnje za izraelske žrtve u sukobu s Hamasom. Ostavili su saigrače na centru i otišli prema klupi.

Zbog toga su u Maccabiju razočarani. "Njihovo ponašanje je sramotno i neprihvatljivo. Svi su vidjeli prave boje ovih igrača", rekao je glasnogovornik Maccabija. Dvojac je na teren stadiona u ciparskoj Larnaci, gdje Maccabi igra svoje domaće utakmice, istrčao tek nakon minute šutnje. Villarreal je na kraju slavio 2:1.


(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.