11.11.2023. 17:16
0
Novo lice na treningu FK Željezničar: Al-Tuwaijri dobio pojačanje u stručnom štabu
FOTO: Armin Herić/fkz.ba
Saudijski stručnjak Abdulhakeem Al-Tuwaijri izabran je za novog trenera FK Željezničar nakon što je nedavno otkaz na toj poziciji dobio Nermin Bašić.

Sa njim zajedno kao njegov asistent je došao u Luca Carlo Guerra koji je radio u Evertonu, Napoliju, FS Italije, Comu, Monzi i još nekim manje poznatim klubovima. Na predstavljanju je rečeno da će se u narednih nekoliko dana stručni štab Plavih dodatno popuniti sa novim ljudima. 

Na današnjim fotografijama sa treninga, može se u pozadini vidjeti Romeo Šapina koji nosi opremu kluba sa Grbavice, što je znak da je on to ime koje saudijski trener nije htio da otkrije na konferenciji za medije. 

Romeo Šapina je nekadašnji trener Metaleghea i Zvijezde Gradačac, te bivši sportski direktor Olimpika. Jedan je od glavnih saradnika Romea Jozaka, koji ga je svojevremeno doveo u Al- Wehdu, klub iz Saudijske Arabije u kojem je vodio juniore. A, kako je Jozak jedan od najzaslužnijih za saradnju Ministarstva kulture i sporta Saudijske Arabije i Željezničara, nije bilo neočekivano da se Šapina priključi stručnom štabu Plavih.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi, Ljudi igraju nogomet, osobe koje igraju nogomet i tekst "macron"
                                      Romeo Šapina u pozadini. Foto: Armin Herić/fkz.ba

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.