14.11.2023. 9:20
1
Trener Crvene zvezde napustio Beograd i otišao u Izrael
FOTO: EPA-EFE/TIAGO PETINGA
Trener Crvene zvezde, Barak Bachar, privremeno je napustio beogradski fudbalski klub kako bi otputovao u svoju rodnu zemlju, Izrael, na nekoliko dana.

Ova odluka dolazi u vrijeme krvavih sukoba između Palestine i Izraela, a Bachar je izrazio duboko emotivno pogođenost situacijom i želju da bude uz svoju porodicu.

Nakon što je više puta na službenim konferencijama za štampu izrazio svoje emotivno stanje zbog udaljenosti od svoje obitelji u trenucima krize, Bachar je donio odluku da privremeno napusti Beograd.

Očekuje se da će se vratiti u prestonicu Srbije prije petka, kako bi se posvetio pripremama za naredne izazove koje očekuju Crvenu zvezdu.

U međuvremenu, trening fudbalera Crvene zvezde zakazan je za petak, a Bachar će se pridružiti timu nakon povratka. Klub se priprema za važne utakmice, uključujući one u domaćem prvenstvu protiv Vojvodine, kao i susret sa švicarskim Young Boysom u petom kolu Lige prvaka.

Bacharova odluka da provede neko vrijeme u Izraelu ukazuje na duboko lično iskustvo i povezanost sa aktuelnim događajima u njegovoj domovini. Njegova posvećenost obitelji i emocionalna povezanost sa situacijom u Izraelu ističu ljudsku dimenziju koja često prolazi neprimjećeno u svijetu profesionalnog sporta.

(Aldin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.