14.11.2023. 12:32
0
Peljto: "Ko ne zna šta je istočna tribina na Koševu, onda nije za fudbal, dobio sam mnogo poruka podrške"
FOTO: N1
Najbolji bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto gostujući u jutarnjem programu BHRT-a "Jutro za sve" komentirao je stvari koje su se događale tokom i nakon nedavnog derbija između Sarajeva i Borca na Koševu, a na kojem je on imao čast da dijeli pravdu, prenosi Faktor.

- Utakmica je imala negativnu konotacija po pitanju medija i svega. Smatrao sam da je to bilo malo prenapumpano jer ipak je to sport, to su dvije ekipe koje su u vrhu bh. fudbala i koje su pružile na terenu što se od njih očekivalo - rekao je Peljto dodavši da je takve utakmice izuzetno teško pripremati.

- U poređenju s mojim naporima tokom utakmica mogu vam reći da sam mnogo više napora imao na utakmici Sarajevo - Borac, nego na meču Shakhtar - Barcelona. Da li je to psihički, ili neki dodatni pritisak, možemo analizirati. Za utakmicu Sarajevo - Borac sam se pripremao isto kao za meč Lige prvaka. Derbi, značaj utakmice tražio je od mene da se sa svojim asistentima pripremim pet dana prije. Uradili smo našu analizu, pripremili sve i pokušali da zanemarimo napise i sve stvari koje se ne tiču nas.

- Na kraju možemo biti zadovoljni, opravdali smo povjerenje FSBiH. Sad ko je izgubio, ko je zadovoljan, ko nije zadovoljan...Uvijek sam navikao da smo negativni i tako idem na utakmicu. Samo mogu biti manje negativan i više negativan - rekao je bh. sudija.

Meč je okončan podjelom bodova (1:1), a Peljto je u svlačionicu ispraćen uvredama s istočne tribine stadiona Koševo, a prema sudijama su letjeli i neki predmeti.
- Pozitivna sam ličnost po prirodi. Bilo je fer na terenu. Želim da pohvalim obje ekipe, igrače na terenu, želim da im se zahvalim za poštovanje koje su mi dali. Dobio sam mnogo poruka podrške, ljudima nije bilo drago što sam ispraćen tako. Ko nije rođen u Sarajevu, ko ne zna šta je istočna tribina stadiona Koševo onda on nije za fudbal. Znao sam šta me čeka, nisam želio da žurim, da pobjegnem u tunel. Letjeli su neki predmeti. Nisam ni prvi, ni zadnji. Sve je to sastavni dio našeg fudbalskog folklora - rekao je Peljto.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.