20.11.2023. 15:10
0
Hrvatski trener: Ne znam kako bi se Mourinho snašao da je započeo karijeru kao ja
Krunoslav Jurčić usporedio je karijere svjetskih trenera s onima u Hrvatskoj.

Bivši trener Dinama, Krunoslav Jurčić gostovao je u emisiji HRT-a, a između ostalog, usporedio je svoje početke s velikim portugalskim trenerom – Joseom Mourinhom.

“Mourinho kaže da treba troje priprema da bi implementirao svoju ideju u neku ekipu. Ako mi imamo trenere s prosjekom od tri mjeseca trajanja, onda je jako teško pričati o bilo kakvoj nogometnoj ideji”, kazao je Jurčić aludirajući na manjak strpljenja i dugoročnog planiranja s trenerima u hrvatskim klubovima.

Zamislite još da vam daju neograničen budžet pa da možete svaka ta tri prijelazna roka raditi doselekciju igrača. Uvijek kažem da velikim svjetskim trenerima skidam kapu. Gledam njihove treninge i učim od njih, ali ne znam kako bi se snašli da su počeli karijeru, ne znam, u Istri iz Pule kao što sam je ja počeo s igračima koji šest mjeseci nisu dobili plaće”, objašnjava bivši hrvatski reprezentativac.

“Možda mu ne bi bio ovako blistav put“, zaključio je Jurčić priču o Mourinhu.

Hrvatski trener je bez angažmana još od februara 2021. kada je vodio Al Nasr iz UAE-a.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.