3.12.2023. 19:39
0
Spektakularan meč CItyja i Tottenhama: Kuluševski u sudijskoj nadoknadi donio ogroman bod Spursima
Posljednji meč 14. kola engleske Premier lige ponudio je sjajan meč Manchester Cityja i Tottenhama koji je završio rezultatom 3:3.

Ovaj meč donio je dosta problema Građanima već na startu utakmice, kada je Son istrčao odličnu kontru i pogodio za vodstvo Tottenhama od 1:0.

Samo tri minute kasnije, Son nespretno reaguje u svom šesnaestercu i nakon gola, postiže i autogol za 1:1 već u 9. minuti.

Foden je u 31. minuti donio potpuni preokret Cityju, koji je propustio nekoliko velikih prilika da povede i sa većom razlikom.

Kazna za promašaje stigla je u 69. minuti kada Lo Celso sjajno zabija za 2:2, a ovoga puta Son bilježi asistenciju.

Novo vodstvo Cityju za 3:2 stiže u 81. minuti, kada rezervista Grealish na asistenciju Haalanda postiže novi gol.

Prava uzbuđenja uslijedila su u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Tottenham preko Kuluševskog pogodio za 3:3, da bi potom na scenu stupio sudac Simon Hooper, koji je nekoliko minuta kasnije prekinuo Grealisha u stopostotnoj šansi.


Haaland je fauliran na centru, Cooper je pustio prednost, a nakon što je Norvežanin uposlio Grealisha koji je išao 1 na 1 sa golmanom, vratio je loptu na mjesto prekršaja.

Ostalo je do kraja 3:3, pa je City povećao zaostatak za Arsenalom na tri boda i sada je na trećem mjestu nakon 14 kola.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.