28.12.2023. 22:33
0
Pobjeda Brightona: Tottenham se u finišu spasio blamaže
U 19. kolu engleskog Premiershipa veoma zanimljiv duel odigrali su Brighton i Tottenham, a okončan je rezultatom 4:2 za domaće. To je bila prava novogodišnja poslastica za sve ljubitelje fudbala.

Počelo je u 11. minuti kada je Hinshelwood pogodio za 1:0, asistent je bio Joao Pedro, koji je u 23. minuti se i sam upisao u strijelce, pogodio je iz penala za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku totalna golijada i eksplozivan fudbal na boje strane.

U 63. minuti cijeli stadion je ustao na noge kada je Estupinan zabio golčinu za 3:0, asistencija je upisana iskusnom Jamesu Milneru.

Udarac gostima zadao je Joao Pedro golom za 4:0 ponovo iz penala u 76. minuti.

Tottenham se ipak nije predavao unatoč visokom vodstvu Brighton.

U 81. minuti Veliz na asistenciju Sona smanjuje na 4:1, a malo drame je stiglo u 86. minuti kada je Davies na asistenciju Porroa pogodio za 4:2.

Ipak do kraja gosti iz Londona nisu mogli do čuda pa je Brighton je upisao novi trijumf ove sezone.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.