4.12.2023. 13:58
0
Manijaci: Potvrdilo se da su igrači ‘‘kvarljiva roba‘‘, neka navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla
FOTO: Facebook/FK Željezničar
Željezničar je u subotu doživio težak poraz na gostovanju u Tuzli od Tuzla Cityja rezultatom 3:0 u utakmici 16. kola Premijer lige BiH

Utakmica na stadionu Tušanj je bila riješena već nakon prvog poluvremena, budući da su Plavi primili tri gola.

Mrežu već na samom startu meča je načeo Ajdin Nukić, potom je isti igrač ponovo zatresao mrežu Plavih, a konačan rezultat na susretu je postavio Faruk Bihorac.

Utakmici na Tušnju je prisustvovao i veliki broj Manijaka, koje je po ulasku na Tušanj dočekao neugodan rezultat, a onda su uslijedila žestoka skandiranja upućena igračima.

Slične scene su se mogle vidjeti i nakon što se završio meč protiv Tuzla Cityja, kada su igrači Želje prišli dijelu tribine na kojoj su bili smješteni Manijaci.

Dva dana nakon susreta u Tuzli, Manijaci su odlučili da izdaju saopštenje za medije, a koje prenosimo u potpunosti i bez izmjena.

- Tolerancija navijača, kada je u pitanju podrška fudbalerima, ima svoj prag, koji su igrači Želje prešli u Tuzli.

Manekeni na terenu, čast izuzecima, priredili su nam još jedno neprijatno iznenađenje u nizu.Je li ovako sraman i bezobrazan pristup način da nam se zahvalite za podršku koju ste do sada dobijali?

Na ovom primjeru se potvrdilo da su igrači ‘‘kvarljiva roba‘‘, ali s druge strane je dobro da navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla i da se ne trebaju vezivati za njih. Ostavimo ih sada po strani... Sa ovim porazom Željo se primakao dnu tabele i jasno je da izlaz iz ove krize nimalo neće biti lagan posao.


Kada se redaju pobjede ili kada Željo igra u Evropi stadion je pun ili skoro pun i to je razumljivo, dok kada ‘‘brod počne da tone‘‘ stadion se polahko prazni, e to je trend koji treba da zaustavimo i da pokažemo da smo mi tu i kada je najteže i da smo baš tada najzagriženiji! 

Utakmica protiv Posušja je bila dobar putokaz za ovo što se piše iz razloga jer je kop bio pun, ali navijači sa ostalih tribina mogu i moraju bolje i trebaju se ugledati na Jug! Ovo je posljednja domaća utakmica u ovoj godini na našoj Grbavici, ne smijemo podbaciti sa posjetom.

Pored toga što je derbi utakmica pred nama rezultatski veoma bitna, također je bitna i što na njoj Manijaci tradicionalno obilježavaju rođendan grupe. Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo sve navijače Želje koji se na neki način osjećaju Manijacima da nam se pridruže u kopu, jer tu im je i mjesto odakle najviše mogu pomoći klubu.

Također razlog više za dolazak na Jug je i to što je ovo možda i posljednja utakmica na ovoj/staroj Južnoj tribini, prije njene rekonstrukcije, koja će nadamo se početi na pauzi.

Utakmica se igra u petak sa početkom u 18:00 h.

Ne kasnite sa ulaskom na stadion!

Poslije posla, škole, treninga, prije večernjeg izlaska – pravac Grbavica, pravac Jug!, navodi se u saopštenju Manijaka. 



(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.