9.12.2023. 19:08
0
Pobjeda Fenera u velikom gradskom derbiju: Džeko i Tadić strijelci
Fudbaleri Fenerbahčea slavili su gostujuću pobjedu u velikom istanbulskom derbiju protiv Bešiktaša odigranom u 15. kolu Super lig Turske.

Edin Džeko i društvo trijumfovali su rezultatom 3:1, te tako zadržali lidersku poziciju sa istim brojem bodova kao Galatasaray - 40.

Zasluge za trijumf idu i na adresu našeg reprezentativca. Dijamant je u 10. minuti pogodio za 0:1 na asistenciju Dušana Tadića. To mu je bio 12. prvenstveni gol i na listi najboljih strijelaca Turske na diobio je prvog mjesta sa Maurom Icardijem iz Galatasaraya.

Bešiktaš je izjednačio u 24. minuti golom Oxlade-Chamberlaina sa bijele tačke.

U drugom dijelu vidjeli smo još dva penala - oba u korist Fenera. Prvo je Tadić u 63. minuti pogodio za 1:2, a u sudijskoj nadoknadi golman Bešiktaša odbranio je udarac srbijanskog internacionalca sa bijele tačke.

Ipak, Fener je stigao do trećeg gola u 96. minuti, a strijelac je bio Szymanski.

Džeko je igrao do 93. minute, dok Amir Hadžiahmetović nije ulazio u igru kod Bešiktaša.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.