29.12.2023. 19:44
0
Kad se ljuti rivali ujedine: Poruka Besiktasa upućena Fenerbahceu i Galatasarayu odjeknula svijetom
Fenerbahce i Galatasaray večeras su u Rijadu trebali odigrati finalnu utakmicu Superkupa Turske, no ista će po svemu sudeći biti otkazana.

Budući da se utakmica trebala igrati na dan osnivanja Turske, plan je bio da fudbaleri oba tima na teren izađu u majicama Mustafe Kemala Ataturka, kao i transparentom sa natpisom: Mir u kući, mir u svijetu, no saudijske vlasti to nisu dozvolile. 

Uslijedili su žestoki protesti od strane predsjednika dva kluba, kao i krizni sastanci, nakon čega su brojni novinari i mediji prenijeli da je utakmica definitivno odgođena te da će se igrači i delegacije Fenerbahcea i Galatasaraya vratiti u Tursku. 

U međuvremenu dok se očekuje zajedničko saopštenje Fenerbahcea i Galatasaraya, oglasio se i još jedan turski velikan, Besiktas, koji je izrazio solidarnost i podršku ljutim rivalima. 

Iz Besiktasa su pozvali Galatasaray i Fenerbahce da utakmicu odigraju na njihovom stadionu.

- Naša vrata su otvorena! Pozivamo Ataturkove zaljubljenike da dođu u Dolmabahce sa turskim zastavama na finale Superkupa koje će se odigrati adekvatnog datuma na 100. godišnjicu naše Republike, u našem Ataturkovom kvartu, na najljepšem stadionu na svijetu, navodi se u poruci Besiktasa. 


(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.