30.12.2023. 20:34
0
Turčin na stubu srama nakon skandala u S. Arabiji, on uzvratio: Allah te prokleo, znaš dobro da sam imao utakmicu u isto vrijeme
Izostanak reakcije nogometnog reprezentativca Meriha Demirala o otkazivanju finala Superkupa, koje se planiralo odigrati u Saudijskoj Arabiji, izazvalo je reakcije na društvenim mrežama. Nogometni reprezentativac odgovorio je na ove reakcije.

Galatasaray, prvak Superlige u sezoni 2022/2023., i Fenerbahče, osvajač Ziraat turskog kupa, trebali su odmjeriti snage u finalu Superkupa u petak navečer u 20.45 po srednjoeuropskom vremenu u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. No, budući da saudijske vlasti nisu dopustile Fenerbahčeu i Galatasarayu da se zagrijavaju s Atatürkovim majicama i transparentima, dva su kluba odlučila ne igrati utakmicu.

Nogometni reprezentativac Merih Demiral, koji je igrao u Saudijskoj Arabiji za vrijeme Superkupa, nije ništa objavio, što je izazvalo reakcije na društvenim mrežama.

Korisnici koji su reagirali na platformi njegovih društvenih računa pokrenuli su pitanje oko Demirala, koji igra za saudijsku ekipu Al-Ahli, a nije dijelio objave.

Dajući izjavu o problemu Yağızu Sabuncuoğluu, Demiral je rekao: “Bio sam na terenu protiv Al Khaleeja kada su se događaji dogodili. Jako je tužno što mi ovim događajima pokušavaju nauditi. Turski savez je taj koji je organizator događaja, a ne ja", rekao je. Navedeno je da je Demiral u predmetnoj utakmici ušao u igru na 90+12 i igrao kratko.

"Ostao si bez teksta kada je riječ o Kemalu Ataturku, očekujemo tvoju reakciju", napisao je korisnik Twittera, na što je brzo stigao odgovor Demirala koji je inače jedan od rijetkih turskih nogometaša koji nastupa u šampionatu Saudijske Arabije.

"Znaš da sam imao utakmicu u isto vrijeme, ali ti radiš ovakve stvari radi interakcije, Allah te prokleo", napisao je Demiral te se zatim obratio javnosti.

Merih Demiral je početkom sezone iz Atalante prešao u saudijski Al-Ahli.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.