30.12.2023. 15:36
1
Oglasili se Saudijci nakon neviđenog političkog skandala sa neodigravanjem utakmice između Fenera i Galate
Sinoćnji duel Superkupa Turske između Fenera i Galate trebao se igrati u Rijadu, ali je otkazan jer su Saudijci zabranili igračima oba tima da na 100. godišnjicu formiranja Republike Turske izađu na teren u majicama sa likom Kemala Ataturka.

Oba kluba i FS Turske su u zajedničkom saopćenju poručili da se meč neće igrati te da se vraćaju u Istanbul, a tamo su ih čekale hiljade navijača oba tima.

Sada su se saopćenjem za javnost nakon neviđenog političkog skandala oglasili Saudijci.

Na samom početku želimo da istaknemo da smo ponosni na bliske odnose sa bratskom Republikom Turskom u raznim oblastima, uključujući i sport.

Radovali smo se što ćemo utakmicu održati na vrijeme i u skladu sa međunarodnim fudbalskim pravilima i propisima koji zahtijevaju predstavljanje sporta bez ikakvih slogana van njegovog okvira, pogotovo jer je o tome razgovarano sa Fudbalskim savezom Turske u okviru pripremnih sastanaka za utakmicu, te da je potrebno pridržavati se onoga što nalažu propisi koji se odnose na ovu utakmicu, u skladu sa međunarodnim pravilima i propisima.

Također je dogovoreno da će se svirati himna Republike Turske, uz isticanje turske zastave na stadionu i na tribinama, zbog zahvalnosti koju imamo prema Republici Turskoj.

Uprkos ovom konsenzusu, žalosno je što se dvije ekipe nisu pridržavale dogovorenog, što je dovelo do toga da utakmica nije održana.



(Ajdin B.)
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.