29.12.2023. 22:51
0
Skandal za skandalom: Tjelohranitelji Fenerbahcea u posljednjem trenutku spasili novinare od saudijske policije
Dosta toga je do sada napisano i rečeno o finalnoj utakmici Superkupa Turske koju su večeras u Rijadu trebali odigrati Fenerbahce i Galatasaray.

Utakmica je odgođena nakon što saudijske vlasti nisu dozvolile igračima dva tima da na teren izađu u majicama sa likom osnivača turske države Mustafe Kemala Ataturka, niti da nose transparent na kojem je pisalo: ‘Mir u kući, mir u svijetu‘.

Nakon toga je održan krizni sastanak predsjednika Fenerbahcea i Galatasaraya te prvog čovjeka Fudbalskog saveza Turske sa organizatorima i predstavnicima vlasti koji nije urodio plodom, zbog čega su dva kluba objavili i Savez donijeli zajedničku odluku o odgađanju meča. 

Dok su razgovori trajali, a tenzija postajala sve veća, burno je bilo i oko samog stadiona. 

Naime, reporter FOX TV Elvan Arat i nekoliko njegovih kolega našli su se u nemilosti policije, ali su ih u posljednjem trenutku spasili članovi sigurnosnog tima Fenerbahcea.

- Pokušali su nas privesti i razbiti nam kameru, a potom strpati u policijski automobil. Tjelohranitelji ekipe Fenerbahcea su došli i pomogli nam. Sada smo dobro, ispričao je Arat. 



(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.