9.12.2023. 20:42
0
Premiership: Sjajan posao Unaija Emeryja na klupi Aston Ville. Pao i Arsenal
Unai Emery radi vrhunski posao s ekipom Aston Ville. Velikan iz Birminghama igra najbolji fudbal u posljednjih 20-ak godina i u samom su vrhu Premier lige.

Danas je na Villa Parku pao Arsenal. John McGinn je riješio utakmicu pogotkom u sedmoj minuti susreta na asistenciju Leona Baileyja, a prilika je itekako bilo.

Arsenal se ispromašivao u prvom poluvremenut. Čuda je među stativama radio Emiliano Martinez i sačuvao je mrežu netaknutom.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a u nastavku su gosti iz Londona činili sve kako bi došli barem do jednog boda. Međutim, nisu do njega uspjeli doći i Villa je upisala još jednu veliku pobjedu.

Velikan iz Birminghama ovom je pobjedom skočio na treće mjesto tabele s 35 bodova. Ispred su samo Liverpool sa 37 i Arsenal s 36 bodova.

Možda je hrabro i rano govoriti, ali Unai Emery Aston Villu vodi u borbu za titulu prvaka, kojeg u Birminghamu odavno sanjaju.

Sedam puta je Villa bila prvak Engleske. Ipak, posljednja titula stigla je još davne 1981. godine kada je ovaj tim bio na vrhuncu slave.

Podsjetimo, Aston Villa je jedan od engleskih klubova koji ima trofej Lige prvaka, a kojeg su osvojili 1982. godine pobjedom od 1:0 nad minhenskim Bayernom.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.