2.3.2024. 20:53
0
Premiership: Aston Villa pobjedom napravila ogroman korak ka plasmanu u Ligu prvaka
Aston Villa je u posljednjoj utakmici današnjeg programa 27. kola engleskog Premiershipa kao gost rezultatom 3:2 savladala Luton Town, te je napravila ogroman korak ka plasmanu u Ligu prvaka.

Aston Villa igra odličnu sezonu, a danas je pogotkom Ollie Watkinsa u 24. minuti stigla do vodstva i činilo se da će rutinski slaviti kada je u 38. minuti Watkins drugim golom povisio na 2:0.

Bio je to konačan ishod prvog dijela, ali onda je krenuo sjajan povratak domaćih. Prvo je Chong u 66. minuti postigao gol za smanjenje zaostatka, a nošeni sjajnom publikom, domaći preko Morrisa u 72. minuti dolaze do poravnanja. Djelovalo je da će Aston Villa prosuti praktično osvojene bodove a onda je u 89. minuti lijevi bek Lucas Digne pogodio za konačnih 3:2 i veliku radost gostiju.

Aston Villa sada ima 55 bodova i čvrsto drži četvrto mjesto, a u teoriji bi se mogla uključiti u borbu za titulu, jer za Liverpoolom zaostaje samo osam bodova. Međutim, ciljevi ovog kluba su skromniji i plasman u Ligu prvaka bio bi senzacionalan rezultat. Engleska će vjerovatno naredne sezone imati pet predstavnika u Ligi prvaka, pa bi Villi trebao spektakularan kolaps do kraja sezone da ne ode u Ligu prvaka, s obzirom na to da šestoplasiranom Unitedu bježi čak 11 bodova. Iako United ima utakmicu manje, igra je sutra protiv Cityja i jasno je da tu teško može očekivati bodove.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.